Van het vliegveld Málaga naar Cómpeta

Van het vliegveld Málaga rijdt er ieder half uur een express bus naar het Centraal Busstation Málaga (lijn 19, € 4,-).
Van het Centraal Busstation Málaga gaat er op werkdagen driemaal per dag een bus naar Cómpeta en op zon- en feestdagen tweemaal per dag volgens het volgende schema:
Maandag t/m vrijdag: 11.30 uur, 13.15 uur en 18.30 uur.
Op zaterdagen en feestdagen: 13.15 uur en 18.30 uur.
Op zondagen: 10.30 uur en 20.15 uur.
(Busmaatschappij: Loymerbus, € 4,80).

U kunt ook een taxi van het vliegveld Málaga naar Cómpeta nemen. Als u via ons onze plaatselijke taxichauffeur Cesareo reserveert, dan staat hij met een bordje met uw naam in de aankomsthal van het vliegveld op u te wachten en kost de taxirit u € 85,- enkele reis (voor max. 4 personen).
Een vliegveldtaxi rekent doorgaans  € 100,- voor dezelfde rit en die taxichauffeur weet nooit waar hij u precies in het dorp moet brengen. Cesareo brengt u rechtstreeks naar de juiste plek en hij heeft per mobiele telefoon halverwege de rit contact met ons, zodat u bij aankomst in Cómpeta meteen in uw appartement kunt.

Om helemaal onafhankelijk te zijn kunt u ook een auto huren op het vliegveld Málaga. Met een (huur)auto kan Granada (het Alhambra) goed als 1-dags excursie vanuit Cómpeta worden gedaan. Google ‘car rental Malaga’ en je vindt veel autoverhuurbedrijven. Vergelijk vooral de voorwaarden. www.marbesol.com en www.delpasocarhire.com zijn vaak heel gunstig.

Vliegen naar Málaga

Er zijn dagelijkse vluchten naar Málaga vanuit Amsterdam (Schiphol), Rotterdam en Eindhoven en niet ver over de grens met België vanuit Brussel/Zaventem en Charleroi en niet ver over de grens met Duitsland vanuit Münster/Osnabrück, Dortmund, Düsseldorf en Weeze. Voor iemand uit b.v. Breda is Brussel sneller te bereiken dan Schiphol en voor iemand uit Nijmegen zijn Weeze, Düsseldorf of zelfs Dortmund een beter alternatief dan Schiphol. 

De vliegtarieven naar Málaga veranderen dagelijks. Het is zelfs zo dat er weinig passagiers naast elkaar in een vliegtuig naar Málaga blijken te zitten die hetzelfde tarief voor dezelfde vlucht hebben betaald. De tarieven kunnen erg uiteenlopen: van minder dan € 140,- retour (inclusief alle kosten) tot meer dan € 500,- retour. In het algemeen geldt dat hoe eerder geboekt wordt des te goedkoper het tarief maar ook op korte termijn loont het echt de moeite een voordelige vlucht te zoeken. Dat kan per internet op een moment dat u uitkomt. Vertrouw niet 100% op websites met zoekmachines die zeggen dat ze alle goedkope vliegmaatschappijen hebben opgenomen. Soms ontbreken er een paar of geven ze niet de alternatieven vanuit een stad net over de grens.

Wij raden aan als volgt te zoeken: kijk eerst naar de vluchten uit de stad/vliegveld vanwaar u het liefst wilt vliegen. Blijken deze vluchten vol of te duur, kijk dan naar de alternatieven bij de omliggende vliegvelden. Al deze vliegvelden liggen binnen een afstand van een paar honderd kilometer, terwijl de afstand naar Málaga ruim 2000 kilometer bedraagt. Vliegen naar Málaga loont en is niet alleen veel sneller maar meestal ook aanzienlijk goedkoper dan autorijden.

Als wij zelf een vlucht tussen Nederland en Málaga willen boeken kijken wij o.a. naar deze websites: www.skyscanner.nl  www.d-reizen.nl , www.cheaptickets.nl , www.vliegtickets.nl . Het scheelt vaak geld om meerdere zoekmachines met elkaar te vergelijken en/of ook om op de website van de desbetreffende vliegtuigmaatschappij te kijken voor u echt boekt.

Naar Cómpeta per auto

Komend van Málaga neem de Autovia del Mediterraneo richting Motril/Almería.
Neem na Vélez Málaga/Torre del Mar de afslag Algarrobo. Volg de bergweg naar Cómpeta (16 km, paarse route). U passeert onderweg de dorpen Algarrobo en Sayalonga.

Komend van Granada/Motril neem de Autovia del Mediterraneo richting Málaga.
Neem na Nerja/Frigiliana de afslag Torrox/Cómpeta. Volg de bergweg naar Cómpeta (16 km, roze route).

Vanuit Nederland per auto naar Cómpeta:

De afstand van Amsterdam naar Cómpeta is ongeveer 2300 km. De wegen zijn uitstekend, vrijwel overal vierbaans (in Frankrijk autoroute, in Spanje autopista). Met een overnachting onderweg is de reis comfortabel in twee dagen te doen. Vanaf Burgos tot Cómpeta zijn geen tolgelden meer verschuldigd.

Volg vanuit Amsterdam de volgende richtingaanwijzers:
Utrecht, Breda, Antwerpen, Gent, Lille, Parijs, Orleans, Tours, Poitiers, Bordeaux, Bayonne, San Sebastian, Burgos, Madrid, Ocaña (richting Cordoba), Valdepeñas, Bailen, Jaen, Granada, Motril, Almuñecar (richting Málaga), Nerja, Torrox, Cómpeta.

Zonder overstap vliegt u binnen 3 uur vanuit Noord-Europa naar vliegveld Málaga (op 1 uur rijden van Cómpeta). Ook met overstap bent u dezelfde dag op de plaats van bestemming.